Oldies but goldies – episodul 1: Intel Core 2 Duo E6600

April 17 2009No Commented

Categorized Under: Hardware

hardware componente pc

Pana acum cateva luni eram fan inrait AMD. De ce? Pentru ca pur si simplu nu mi se parea corect pretul unui procesor Intel pentru mine ca si simplu user PC. Desigur, preferintele mele in materie de procesoare s-au schimbat radical in momentul in care am vrut sa teste Need For Speed – Undercover. Am incercat mai intai un upgrade al placii video de la un 8600GT la un 9800GTX+, dupa care am vrut sa dau foc placii vazand ca inca imi face figuri jocul. Nu a trecut foarte mult pana mi-am dat seama, ca procesorul meu (un dual 4200+ de la AMD) nu poate tine pasul cu jocul si rapiditatea randarii elementelor in joc.

intel processor cpu procesor

Am devenit foarte nehotarat atunci cand a trebuit sa aleg procesorul mult ravnit, avand in vedere ca eram total paralel cu performantele Intel-urilor. Modele am gasit cate-n luna si in stele dar pana la urma, la indrumarea unui amic, am ales un procesor destul de reusit (zic eu si cred ca nu numai). Am optat pentru acest procesor deoarece am auzit numai lucruri bune despre el si din alte surse. Avand in vedere ca nu se mai fabrica de ceva vreme, l-am achizitionat second hand de pe un bine cunoscut forum la incrediblul pret de 300RON. Desi am avut ceva emotii initial, se pare ca procesorul este in perfecta stare. Imediat ce l-am adus acasa, s-a “imprietenit” instant cu un Asus P5E nou nout, cu noul 9800GTX+ de la XFX si cu cei 3GB de RAM pe care ii aveam in dotare.

intel processor cpu procesor core 2 duo e6600

Care ar fi concluzia? Este simplu. Intel Core 2 Duo E6600 este un procesor super OK daca tocmai ai parasit taramul AMD, nu esti fan overclocking si nici nu vrei sa te dai neaparat mare in fata prietenilor ca ai cel mai nou procesor iesit pe piata, pe care ai dat o caruta de bani si in 2 luni se devalorizeaza cu cateva procente bune.

DATE TEHNICE

Denumire: Intel Core 2 Duo E6600
Frecventa: 2.40 GHz
Numar nuclee: 2
Socket: 775 LGA
Level 1 Cache: 2×32 KB
Level 2 Cache: 4 MB
FSB: 1000 MHz
Tehnologie: 65 nm
Leave a Reply