Internetul merge dar nu se deschid site-urile

April 6 2009No Commented

Categorized Under: Internet

www com domenii internet site dns sfaturi utile ghid

S-a intamplat uneori sa observi ca iti merge internetul dar nu ti se deschide nici un site. Te-ai intrebat oare care ar putea fi una din cauze? E simplu. Nu se intampla foarte des, dar si cand se intampla reuseste sa te scoata din sarite. DNS-urile furnizorului tau de internet au picat.

S-a intamplat acum aproape un an ca furnizorul de internet sa aibe aproape o saptamana probleme cu DNS-urile. Toate site-urile pe care incercam sa le accesez se deschideau “din 2 in 2” dupa bunul lor plac. Reusind sa accesez google si sa incerc sa aflu care ar fi problema, am gasit un serviciu DNS gratuit pentru orice utilizator ce doreste sa i se deschida site-urile din prima.

opends dns gratuit

OpenDNS.com reuseste sa ofere servicii ireprosabile si spre uimirea mea, GRATUITE. Este foarte interesant, ca poti seta DNS-urile lor la placa de retea de acasa, de la birou sau de oriunde, si prin contul creat pe site-ul lor, poti activa controlul parental, diferite elemente de filtrare a site-urilor pe care calculatoarele tale le poate vizita sau, pur si simplu, poti taia accesul calculatoarelor tale catre anumite site-uri. DNS-urile pot fi folosite atat pe placa de retea, cat si pe routere, routere wireless, access point-uri, etc.

opends dns gratuit

Adresele IP pe care le poate folosi orice utilizator ca si DNS sunt: 208.67.222.222 si 208.67.220.220.

Cum se pot seta aceste adrese IP pe placa de retea? Foarte simplu! Urmarind pasii:
Start (-> Settings (doar pentru cei ce au meniul clasic de Windows) -> Control Panel -> Network Connections -> Dublu click pe conexiune (ex: Local Area Network) -> Properties -> selectati Internet Protocol (TCP/IP) -> Properties -> setati IP-urile ca in imaginea de mai jos

opends dns gratuit
Leave a Reply