Optimizeaza memoria calculatorului tau

November 12 2009No Commented

Categorized Under: Software

programe gratuite pentru optimizarea meoriei

Sistemele Windows XP si Windows Vista au un sistem foarte bun de management al memoriei, asa ca de obicei nu ne trebuie nici un alt program care sa ne optimizeze RAM-ul computerului nostru. Totusi, pentru aceia ce simt nevoia unui programel de acest gen, va vom recomanda doua soft-uri gratuite: FreeRAM XP si Clean Mem.

De obicei, acest gen de programe sunt utile pentru sistemele de calcul ceva mai vechi, care au 1GB de ram sau chiar mai putin, sau celor ce utilizeaza programe similare PhotoShop-ului. Pe sisteme cu mai mult de 1GB efectul acestor programe nu se resimte prea bine.

FreeRAM XP este un program de management al memoriei calculatorului care isi face treaba foarte bine. Nu este un consumator puternic de resurse, si isi face treaba cu succes in timp ce ruleaza in fundal. Poate elibera memoria calculatorului dumneavoastra “la comanda” sau in mod automat cand se atinge un prag de memorie consumata. Singura anomalie pe care am constatat-o atat la acest soft cat si la alte cateva similare ar fi ca acesta tinde uneori sa blocheze 10-20 secunde sistemul in cursul procesului de eliberare a memoriei. Acest fenomen nu va fi resimtit si pe sisteme cu peste 1GB de RAM.


Descarca gratuit programul FreeRAM XP

free ram xp

CleanMem este un programel ceva mai interesant. Spre deosebire de alte soft-uri similare, acesta nu ruleaza in fundal. Il instalezi foarte usor si apoi el se foloseste de Windows task scheduler pentru a rula la fiecare 30 de minute. Dupa ce a rulat si a eliberat memoria calculatorului dumneavoastra, acesta se opreste si asteapta urmatorul task, cand acesta reporneste, iar curata si iar se opreste. Tot din Windows task scheduler se poate seta alt interval la care acesta sa ruleze operatiunea de curatare a memoriei. Fata de alte programe de acest fel, CleanMem nu se foloseste de ramul liber pentru a rula si a elibera mai multa memorie deci astfel nu vor exista cele 10-20 secunde in care calculatorul sa fragmenteze. CleanMem este genul de program pe care il instalezi si uiti de el.

Descarca CleanMem v.1.4.2
Leave a Reply